Licean-ul din Medgidia, premiat de NASA! El a ajuns în finala olimpiadei a Geniilor din lume !

Un elev din Medgidia a fost premiat de NASA pentru eseul sau despre organizarea unei statii orbitale in Cosmos.

Theodor Florentin este elev in clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Balcescu din Medgidia si a participat si la Olimpiada Geniilor, unde s-a calificat in finala cu un proiect despre salvarea parcurilor nationale din Romania.

NASA a descoperit un aisberg urias, mai mare decat orasul Constanta Theodor Florentin, elev in clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Balcescu din Medgidia, a obtinut la concursul NASA Ames Space Settlement premiul al II-lea la categoria Eseu Literar.

In lucrarea sa originala „Nova Civitas Solis“, el a prezentat un proiect de organizare statala a unei statii orbitale. Theodor este liceanul care a participat si la Olimpiada Geniilor (Genius Olympiad), organizata de Oswego State University of New York, datează cei de la Adevarul.ro.

Aici el s-a calificat in finala Categoriei Business Plan, unde sunt 30 candidati selectati din intreaga lume. Adolescentul din Medgidia a realizat un plan de afaceri „Stay Wild“, care propune derularea unei mici afaceri prin care sa se salveze parcurile nationale din Romania.

Datorita acestor rezultate, Theodor Florentin este invitat la doua evenimente importante: International Space Development Conference, organizata de NASA si National Space Society intre 6 si 9 iunie in Arlington, Virginia, precum si la finala Olimpiadei Geniilor intre 17 si 23 iunie, in Oswego, New York. Toti finalistii din acest an ai competitiei vor face o vizita de studiu la marile universitati americane: Harvard, MIT, Yale, Brown, Columbia and Princeton, in perioada 21-27 iunie. Mult succes îi dorim si , să nu uite de unde a plecat asta este unul dintre cele mai bune principii!